Klargøring af ny maske

oprettet d.

Klargøring af ny maske

Tillykke med din nye maske, den vil helt sikkert tjene dig godt de næste mange år.

Når du modtager din nye maske er der dog et par ting du bør være opmærksom på.

1. Kontroler at masken er hel og der ingen defekter, mangler eller transportskader er.

2. stil dig foran et spejl og sæt masken på ansigtet UDEN at bruge nakkeremmen. Når du suger luft ind gennem næsen, skal masken "suge sig fast" til ansigtet og der må ikke "suse" med luft i masken, så er den nemlig ikke tæt. Hvis du oplever at der kommer luft ind i masken bør du kontrolere om der er hår med inde under silikoneskørtet eller om der er skæg lige under næsen, hvor luft kan trænge ind. Hvis du har problemer med luft der siver ind ved skægget, kan du barbere en lille stribe lige under næsen, så bør problemet være løst. Hvis der siver luft ind ved kinderne, bør du kontrolere i spejlet om der er "smile-rynker /huller" hvor luften trænger ind. glat huden lidt ud og prøv igen.

3. Maskeglasset skal rengøres grundigt indvendigt inden du bruger masken. Hvis du ikke rengøre din maske vil den dugge, så snart du tager den med i vandet. Da masken blev produceret forblev der et tyndt silikone/fedt lag på glasset fra støbeformen, det er det der skal fjernes. Du rengøre bedst og effektivt dine maskeglas, ved at gnubbe dem grundigt med alm. tandpasta. Brug en mængde i hvert glas på str. med en tommelfingernegl. Gnub nu glasset grundigt over det hele på indersiden for at fjerne støberester på glasset. Når du har gnubbet glasset ca. 8-10 min skyller du masken grundigt indvendigt med rent vand. Hvis der er kommet lidt tandpasta ind mellem glasset og silikonekanten, kan du lægge masken i blød i en balje med lunkent vand 2-3 timer, så opløses tandpastaen. Masken tørres herefter og er nu klar til brug.
Du kan også bruge Winerkalk og sprit til at rengøre maskeglasset med. 
Vi oplever at Du med Winerkalk og sprit, får en bedre rengøring på kortere tid. 
Bland winerkalk og sprit til en grød, gnub masken som beskrevet ovenfor. Efterfølgende vaskes masken grundigt med et alm lunkent vand.

OBS! Hvis masken stadig dugger lidt efter du har prøvet den første gang, gentages processen som beskrevet ovenfor.

4. Du bør justere din maskestrop, så masken ikke sidder for stramt til ansigtet. En korrekt spændt maskestrop, skal kun lige holde masken på plads, så klare vandets tryk resten.

5. Når du skal i vandet og bruge din maske, bør du bruge et antidug middel, dette kan købes på sprayflaske eller du kan bruge almindeligt spyt. (spyt kan dog med tiden forårsage bakteriedannelse i masken) Når du har sprayet eller spyttet i masken, skyller du den i det vand du skal dykke/snorkle i, herefter påtager du masken så nakkeremmen sidder midt på baghovedet, den skal ikke være trukket ned under nakken.

6. Du kan med fordel montere en neoprenstrop på din maskestrop. Dette giver en bedre komfort, flot look og sikre at din maske synker meget langsomt, hvis du skulle være så uheldig at tabe den. 

7. Efter hver gang du har brugt masken, bør du skylle den i rent ferskvand og tørre den i skyggen samt opbevare din maske i en maskekasse, mørkt og køligt. (sollys ændre med tiden farven på det klare silikoneskørt. Dette har ikke noget med maskens funktionalitet at gøre, det er blot kosmetisk.

God fornøjelse med din nye maske.

 

       


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar